• Ny

Viking Long Seax med läderhandtag

1 390,00 kr
Inkl. moms

Den här saxkniven från vikingatiden (även kallad scramasax) har ett långt blad i EN45 fjäderstål med tjock ryggrad, spetsig spets och dubbla fullers. Kanten är inte vässad och bladets hela tang är peenad till knapparna.

Kvantitet

Handtaget består av ett tjockt, kort ovalt skydd, en enkelpipig knapp i sen vikingastil och ett trägrepp som är tätt inbundet i brunt läder. Både skyddet och knapparna är gjutna av stål och blåslagna, vilket ger ett verkligt iögonfallande fäste och ger den tidiga medeltidskniven en rustik karaktär.

Tillsammans med den långa vikingasaxen ingår en robust, högkvalitativ slida av brunt, vegetabiliskt garvat läder. Den har en stilig flätad söm och ett par bältesöglor för typisk vikingastil horisontell bärning.

Observera att den här vikingasaxen inte är ett stridsklart vapen. Den är utformad som ett samlar- eller dekorations-/utställningsföremål och lämpar sig inte för stridsåterställning. Förutom dess kvalitet som samlarobjekt är den också perfekt lämpad som rekvisita (t.ex. för att komplettera din kostym) och kommer att göra din förvandling till en stolt nordisk krigare helt perfekt!

Detaljer:

- Material: Material: Djuret är en del av en ny värld: Material: EN45-blad i fjäderstål (högkolstål, inte rostfritt), skydd och knapp i gjutstål (blåslaget), läderklätt trähandtag.

- Total längd: ca 63 cm

- Bladlängd: ca 48 cm

- Bladets tjocklek: ca 4,5 mm / 3 mm mot spetsen (skärande kant ca 1 mm)

- Max. bladbredd: ca 4 cm (ca 3,4 cm vid skyddet)

- Längd på handtaget: ca 15 cm (grepp ca 10,5 cm)

- Balanspunkt: ca 7 cm från skyddet.

- Vikt: ca 1,04 kg (ca 1,2 kg med skida)

- Läderskida med bärslingor

Specifikationerna kan variera något från stycke till stycke.

Stålet som används här är inte rostskyddat och kan visa lätt ytlig anlökning på vissa ställen. Vi rekommenderar att du underhåller Viking-kniven regelbundet, till exempel med Ballistol Universal Oil, som lämpar sig utmärkt för stålvård.

0116202500