• Ny

Viking Long Seax, Bone Grip med Norse Ravens Hugin och Munin

2 190,00 kr
Inkl. moms

Denna saxkniv från vikingatiden (även känd som en trasig ryggseax på grund av sin speciella bladform) har ett långt, handsmidet blad av högt kolstål med en tjock rygg. Bladet är inte helt polerat och visar fortfarande oxidskalskiktet och smidesmärken på plattorna, vilket ger kniven en rustik, autentisk karaktär.

Kvantitet

Det iögonfallande greppet är rent ut sagt vackert: Det är gjort av polerat ben och konstfullt utsmyckat med etsade mönster som föreställer Odens två trogna budbärar-korpar, Hugin och Munin (eller Huginn och Muninn), med sina namn i norrländska runor. I nordisk mytologi flyger korparna över Asgård och Midgård och återvänder varje kväll till gudarnas Allfader (även kallad Hrafnáss, "korpguden") för att berätta allt de har sett och hört. De två fåglarna är ett återkommande motiv i keltisk och vikingakonst.

Den långa Vikinga seaxen kommer med ett vackert hölje tillverkat av tjockt, vegetabiliskt garvat läder med handbearbetade tidstypiska knutdesigner och antika mässingsbeslag, inklusive två hängande ringar. Tvillingfågelmotivet som finns på handtaget upprepas på ena sidan av slidan. Varje korp är gjuten av mässing och fäst med nitar.

Även om den är fullt funktionell har vikingakniven en bara något vässad egg som kan behöva slipas om för att förbättra skärpan om det behövs. Observera att denna scramasax främst är designad som en samlar- eller dekorationsdel och inte på något sätt lämpad för stridsreenactment!

Detaljer:

- Bladmaterial: högkolstål (ej rostfritt)

- Handtagsmaterial: djurben

- Total längd: ca. 48 cm

- Bladlängd: ca. 33 cm

- Bladbredd: ca. 3,5 cm

- Bladtjocklek: ca. 4 mm (ca 3 mm mot spetsen)

- Vikt: ca. 575 g (ca 855 g med fodral)

- Slida i läder och mässing med bärringar

Specifikationerna kan variera något från stycke till stycke.

Tänk på att ben är en naturlig produkt och variationer i färg och ådring är ganska normala. Dessutom, eftersom kniven är helt handgjord, kan ornamenten variera något från bit till bit. Varje Viking seax har därför sitt eget mycket unika handtag och ovanstående bilder är endast för referens.

0116202400