• Ny

Viking klänning Solveig för barn, blå / naturfärgad 128cl

490,00 kr
Inkl. moms

Viking Dress Solveig för barn, blå / naturfärgad

Kvantitet

Denna löst klippta klänning är tillverkad av slitstark bomullsduk och kommer med ett tygbälte. Färgstrålande detaljer gör att den sticker ut från mängden.

Den delade halsen kan bäras öppen eller stängd med en fibula eller brosch. Mitt- och sidogördar (kilformade tygstycken) införda i de rektangulära främre och bakre panelerna ger hålen en tillräcklig utbländning. Underbenen är försedda med krossar (fyrkantiga tygstycken infogade i sömmarna). Det starka duken ger en robust, tung klänning som alltså bäst passar våren eller höstsäsongen.

Klänningen av den här sorten är baserad på arkeologiska fynd som går tillbaka till 800- och 900-talet. Då den kvinnliga plagget kännetecknades av långa klänningar med mönster huvudsakligen bestående av rektangulära och triangulära tygstycken som var sydd ihop för att slösa så lite material som möjligt.

Sådana plaggmönster är tydligt igenkända på textil- och klädfragment som finns i Skjoldehamn, Birka och Hedeby. Klänningen är därför idealisk för en autentisk skildring av ett vikingabarn.

Observera: Leverans inkluderar endast klänningen! Tillbehören som visas ovan finns tillgängliga separat i vår onlinebutik.

Detaljer:

- Färg: blå / naturfärgad

- Material: 100% bomull

- Skötselanvisningar: Maskintvätt vid 40 ° C, försiktig cykel, torka inte i torktumlar

För att bestämma den storlek du behöver, hänvisa till ditt barns kroppshöjd (för ett 128 cm högt barn, storlek 128 bör beställas).

1280010550