Viking Long Seax, bengrepp med nordiska korparna Hugin och Munin

2 190,00 kr
Inkl. moms

Den här saxkniven från vikingatiden (även känd som en bruten baksida seax på grund av dess speciella bladform) har ett långt, handsmittat blad i högkolstål med tjock ryggrad. Bladet är inte helt polerat och visar fortfarande oxidskalsskiktet och smidesmärkena på flatorna, vilket ger kniven en rustik, autentisk karaktär.

Kvantitet

Det iögonfallande greppet är rent ut sagt underbart: Det är tillverkat av polerat ben och konstfullt utsmyckat med etsade mönster som föreställer Odins två trogna budbärare, korparna Hugin och Munin (eller Huginn och Muninn), med deras namn på nordiska runor. I den nordiska mytologin flyger korparna över Asgård och Midgård och återvänder varje kväll till gudarnas allfader (även kallad Hrafnáss, "korpgud") för att berätta allt de har sett och hört för honom. De två fåglarna är ett återkommande motiv i keltisk och vikingatida konst.

Den långa vikingasaxen levereras med en vacker slida av tjockt, vegetabiliskt garvat läder med handbearbetat nordiskt knutmönster från den tidens tid och antika mässingsbeslag, inklusive två upphängningsringar. Tvillingfågelmotivet som finns på handtaget upprepas på ena sidan av slidan. Varje korp är gjuten i mässing och fäst med nitar.

Även om vikingakniven är fullt funktionell har den en bara något slipad kant som kan behöva slipas om för att förbättra skärpan om det behövs. Observera att denna scramasax i första hand är utformad som ett samlar- eller dekorationsstycke och på intet sätt lämpar sig för stridsreenactment!


Detaljer:

- Bladmaterial: kolstål (inte rostfritt).

- Handtagsmaterial: djurben

- Total längd: ca 48 cm

- Bladlängd: ca 33 cm

- Bladets bredd: ca 3,5 cm

- Bladets tjocklek: ca 4 mm (ca 3 mm mot spetsen).

- Vikt: ca 575 g (ca 855 g med slida)

- Skida i läder och mässing med bärringar

Specifikationerna kan variera något från stycke till stycke.

Tänk på att ben är en naturprodukt och att variationer i färg och korn är helt normala. Eftersom kniven dessutom är helt handgjord kan ornamenten variera något från stycke till stycke. Varje vikingasax har således sitt eget mycket unika handtag och ovanstående bilder är endast avsedda som referens.

0116202400