Molay Templar dolk med skida

998,00 kr
Inkl. moms

Denna vackra rekonstruktion av en Tempelriddardolk från 1200-talet uppkallades efter Jacques de Molay (1240/1250 - 1314), den siste stormästaren av Tempelherreorden ( Kristi Fattig Knighthood och Salomos tempel i Jerusalem ).

Molay dolken har ett blad av härdat, värmebehandlat EN45 fjäderstål med fylligare, oslipade kanter och en vass spets. Den kontinuerliga blad tången skruvas i änden av handtaget. Det svarta läderlindade trähandtaget avslutas med en kraftig, stabil stålskiva, som är dekorerad på båda sidor med ett Templarkors. Det konstnärligt svarvade ståltvärskyddet är 12 cm långt och 0,5 cm tjockt. Den är breddad på båda sidor mot slutet och dekorerad med utskurna kors.

Kvantitet

Den högmedeltids korsfarardolken levereras tillsammans med en svart trä/läderskida med munrem, chape och rörliga bärringar av stål. Korsmotivet med trefot/stavformade ändar, som pryder det genombrutna skyddet och bromsen, går igen på framsidan av skidan medaljong.

Det påpekas att denna medeltida dolk inte är lämplig för strid. Den är designad som ett samlarföremål eller prydnadsföremål och är även idealisk som rekvisita, t.ex. för att komplettera din kostym.

Detaljer:
- Material: Blad av fjäderstål EN45 (högkolstål, ej rostfritt), skydd och stift av stål, handtag av trä med läderomslag - Total längd: ca
45 cm
- Bladlängd: ca 30,5 cm
- Bladtjocklek: ca 4 mm (skärkanter ca 1 mm)
- Handtagslängd: ca 14,5 cm (handtagssektion ca 9 cm)
- Max bladbredd: ca 3,2 cm
- Tyngdpunkt: ca 2 cm framför Guard
- Inkl träskida med äkta läderöverdrag och stålbeslag
- Vikt utan skida: ca 0,5 kg
- Vikt med skida: ca 0,68 kg

Specifikationerna ovan kan variera något från exemplar till exemplar.

Stålet som används här är inte rostfritt och kan visa lätta tecken på korrosion. Vi rekommenderar att du regelbundet sköter om bladet och skidan, till exempel med Ballistol, en universalolja som är idealisk för att konservera stålvaror.

0216697800