Viking Spectacle Hjälm, Spangenhelm med Aventail

2 990,00 kr
Inkl. moms

Denna Viking Age-hjälm är tillverkad av 1,2 mm stål. Den består av en svart, kupolformad hjälmskål, ett pannband som går runt skålens kant, två korsande remsor eller band (på tyska så kallade Spangen) som löper från framsidan till baksidan och från öra till öra och ett glasögonskydd ( en skyddande ansiktsplatta som liknar glasögon / glasögon) med nässkydd. Komponentdelarna är alla förbundna med stålnitar och luckorna mellan stålbanden är fyllda med Y-formade mässingsplattor eller segment fästa på skålen med mässingsnitar. Remsorna och ögon- / ansiktsskyddet pryds med ett keltiskt knutarbete eller interlace-mönster.

Vi reserverar oss mot att varan kan vara slutsåld.

Kvantitet

Interiören är svart och utrustad med ett justerbart foder av läderfjädring fäst med nitar. Det 2 mm tjocka svart läderhakbandet stängs med ett stålspänne.

Hjälmen har en axel-längd chainmail aventail eller camail som skyddar hals, hals och nedre ansiktsdel. Postväven består av stångade (oöverträffade) stålringar med en innerdiameter på ca. 9 mm. Aventail fästs på hjälmen med hjälp av en robust järntråd som löper hela vägen runt hjälmen. Trådöglorna som håller vajern på plats är fästa vid skålens nedre kant och glasögon med nitar.

Spangenhelm var den dominerande hjälmetypen från tidig europeisk medeltid. Hjälmen vi erbjuder här är dock inte en autentisk återgivning av ett originalhistoriskt exempel, utan snarare en fri tolkning av de tidiga medeltida eller germanska näshjälmarna, spangenhelms / tvärbandshjälmar och glasögonhjälmar från Vendel-perioden och vikingatiden.

Denna fina, helt bärbara Fantasy-hjälm med olika inspirationer (skandinavisk, angelsaxisk, normandisk, etc.) är ett perfekt tillbehör för LARP, Fantasy, fancy dress, scen eller TV / film och kommer att göra din förvandling till en stolt nordisk krigare bara perfekt. Naturligtvis kommer det också att vara ett utmärkt, dekorativt tillskott till alla hjälmsamlarnas skattkammare.

Detaljer:

- Material: 1,2 mm svart stålskål, stålband, mässingsbeslag, läderinlägg, läderhakrem

Chainmail aventail: stångade stålringar, ID 9 mm

- Lämplig för huvudets omkrets upp till ca. 66 cm

- Långsträcka (bakåt framåt): ca. 21 cm

- Kort avstånd (öra till öra): ca. 21 cm

- Höjd (utan aventail): ca. 16 cm (ca 26 cm med glasögon / nässkydd)

- Aventailens längd (helt sträckt): ca. 30 cm

Vikt (med aventail): ca. 4,5 kg

Specifikationerna kan variera något från bit till bit.

1716633300