Sutton Hoo Sword, 600 tal

3 550,00 kr
Inkl. moms

Den arkeologiska platsen Sutton Hoo, som ligger i den engelska regionen East Anglia, innehåller många gravhögar. Mest känt bland dem är fartygsbegravningen från vilken anmärkningsvärt välbevarade, värdefulla föremål dateras tillbaka till början av 600-talet grävdes 1939. De troligen mest kända fynden från denna grav (allmänt trodde att den var den sista viloplatsen för King Rædwald of East Anglia) är den berömda stora guldspännen och hjälmen i Sutton Hoo, båda viktiga vittnesbörd om kvaliteten på det angelsaxiska hantverket.

Vi reserverar oss mot att varan kan vara slutsåld.

Kvantitet

Det underbara en handsvärdet som erbjuds här är modellerat på ett svärd, eller, strängare sagt, på fragmenten av ett fint utformat svärd fäste med gyllene kappad hattpommel inlagd med granater, som grävdes upp från samma gravkammare. Prestige-vapnets överlevande komponenter visas för människor att beundra på British Museum i London.

Bladet i den här vackert detaljerade Sutton Hoo-svärdrekonstruktionen är ett klassiskt germanskt Dark Ages-blad (bred, rak, dubbelkantad). Den är gjord av EN45 fjäderstål och har en bredare fyllare som går nästan hela längden på båda sidor. De parallella kanterna är oslipade.

Precis som den ursprungliga artefakten är det rikt dekorerade hiltet gjort av flera delar nitade ihop. Handtaget består av en träkärna bunden i läder och prydd med antika mässingsklämmor eller fästen. Den sammansatta stången och skyddet har båda samma tredelade layout som består av ett mellanliggande träskikt mellan två mässingsplattor. Pommellocken, gjord av mässing och röd emalj, replikerar noggrant museets invecklade mönster.

Detta tidiga medeltida en hands svärd levereras komplett med en brun trä-och-läder-scabbard med träupphängningsslinga (max. Rembredd 5 cm) och antik mässing hals och chape.

Observera att detta svärd inte är ett vapen som är klart för striden. Den är utformad som en samlar- eller dekorations- / skärmbit och är inte lämpad för stridsåterställning. Förutom dess kvalitet som samlarobjekt är den också perfekt lämpad som rekvisita, t.ex. för att slutföra din kostym.

Detaljer:

- Material: EN45 blad av fjäderstål (högkolstål, inte rostfritt), läderförpackat trägrepp med mässingsbeslag, trä- och mässingsskydd och pumphus, mässing och emalj pommellock

- Total längd: ca. 89 cm

- Bladlängd: ca. 74 cm

- Bladtjocklek: ca. 4,5 mm (skäreggar ca 1 mm)

- Hiltlängd: ca. 15 cm (grepp ca 11 cm)

- Max. bladbredd: ca. 5 cm

- Balanspunkt: ca. 17 cm från skyddet

- Inkl. träslida med äkta läderöverdrag, träupphängningsslinga och antikviteter i mässing

- Vikt utan skida: ca. 1,2 kg

- Vikt med scabbard: ca. 1,6 kg

0116041000