Tarsoly bältes väska, Viking läderväska

2 190,00 kr
Inkl. moms

Tarsoly bälte påse, Tarsoly bälte väska i läder läder, Viking väska baserad på en originalfynd nära Karos, Ungern

Kvantitet

Denna högkvalitativa Viking Age Tarsoly-väska, vackert tillverkad av 4 mm tjockt läder, är en rekonstruktion av ett ungerskt gravfynd. Resterna av påsen grävdes från grav nr. 41 väster om Karos, Borsod-Abauj-Zemplén. En riktig höjdpunkt är mässingsbeslag som modelleras efter de ursprungliga historiska bitarna och förvandlar denna väska till en riktig pärla.

Eftersom liknande rester också har hittats i Viking-bosättningen Birka i östra Sverige, används Birka-väskan eller Birka-påsen ofta som ett allmänt begrepp för just denna typ av påse. Men arkeologer anser att dess ursprung snarare hittas hos Magyarerna, ett nomadiskt ryttares folk (numera ungrare). Det antas att dessa bälte fickor hittade sin väg från östra stäpp till Skandinavien genom handlare på åtta till 10-talet. De mest typiska kännetecknen för denna ungersk stilläderväska eller -väska var dess lyrformade kontur och de utarbetade metallbeslag som pryder framklaffen.

Denna iögonfallande väska genomsyrad av historien kommer att vara ett bra komplement till ditt historiska plagg. Det är ett perfekt tillbehör för återinföring eller LARP och är lika lämplig för porträtt av vikingar, Magyar-steppar ryttare, Rus-krigare, Avars eller slaver.

detaljer:

- Material: läder (ca 4 mm tjockt), gjuten mässing

- Höjd: ca. 17 cm

- Bredd: ca. 15 cm

- Djup: ca. 5 cm

- Vikt: ca. 350 g

1664000154